URBAN COLLECTIF

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ CITROËN ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ, ΔΙΑΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

  • Αέναη φιλοδοξία της Citroën είναι να καινοτομεί και να προσφέρει πρωτοποριακές λύσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής όλων. Στο σύγχρονο περιβάλλον μετασχηματισμού της αστικής κινητικότητας, η Citroën προτείνει έξυπνες και βιώσιμες λύσεις προσιτές σε όλους. Μετά το Citroën AMI, ακολουθεί μια νέα πρόταση έξυπνης, αυτόνομης κινητικότητας μηδενικών ρύπων, ώστε όλοι να μπορούν να αξιοποιήσουν όλους τους χώρους ενός αστικού περιβάλλοντος και να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής τους.
  • Το Urban Collëctif είναι μια νέα συνεργασία της Citroën, της Accor και της JCDecaux, τριών γαλλικών εταιρειών με διεθνή παρουσία στην καθημερινή ζωή των κατοίκων των πόλεων σε όλο τον κόσμο και κοινό όραμα για το μέλλον της αστικής κινητικότητας.
  • Βασίζεται σε μια καινοτόμο ιδέα που ονομάζεται Citroën Autonomous Mobility Vision, η οποία συνδυάζει μια υψηλής τεχνολογίας και πολλαπλής χρήσης πλατφόρμα κινητικότητας, το “Citroën Skate”, με τρία νέα σημεία pods – το Sofitel En Voyage, το Pullman Power Fitness και το JCDecaux City Provider – το καθένα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία εξερεύνησης των πόλεων με διαφορετικό τρόπο.
  • Χρησιμοποιώντας αυτόνομη, ηλεκτρική και ευέλικτη τεχνολογία της Citroën, αυτό το καινοτόμο concept της αστικής κινητικότητας “ανοιχτού κώδικα” στοχεύει στην αποσυμφόρηση των πόλεων, ενώ παράλληλα καλύπτει τις αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών όσον αφορά την κινητικότητα, τις υπηρεσίες, την ασφάλεια και την ευημερία στις πόλεις.
  • Αυτό το νέο concept εξατομικευμένης αστικής κινητικότητας βασίζεται σε μια νέα προσέγγιση “ανοιχτού κώδικα”: Το Citroën Skate μπορεί να λειτουργήσει ως ανεξάρτητη πλατφόρμα και να φιλοξενήσει όλα τα συμβατά Pods που θα αναπτυχθούν από συνεργάτες, διευρύνοντας έτσι τις επιλογές κινητικότητας και υπηρεσιών.

 

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

 Η μετακίνηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση στην καθημερινή ζωή, ειδικά στις πόλεις. Με την έντονη ζωή και τις αυξανόμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες που εμφανίζονται, ο πληθυσμός των πόλεων αυξάνεται, επομένως οι συνθήκες ταξιδιού πρέπει και αυτές να αλλάξουν, να ανανεωθούν. Ταυτόχρονα, η παγκόσμια υγειονομική κρίση που προκάλεσε η Covid-19, αύξησε τις προσδοκίες των κατοίκων των πόλεων για καθαρότερους, ασφαλέστερους και πιο ευέλικτους τρόπους ταξιδιού που συμμορφώνονται με τους κανόνες διατήρησης κοινωνικής απόστασης, επηρεάζοντας έτσι την ανάπτυξη του αστικού τοπίου, ενώ προσαρμόζονται και οι λύσεις έξυπνης κινητικότητας για το μέλλον. Η εμφάνιση αυτόνομων οχημάτων θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της συμφόρησης στις πόλεις. Ωστόσο, αυτές οι λύσεις δεν έχουν μεσοπρόθεσμη οικονομική βιωσιμότητα, λόγω του υψηλού κόστους των τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης σε σύγκριση με τη ζήτηση.

Για να απαντήσουν σε αυτό το πρόβλημα, η Citroën, η Accor και η JCDecaux συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν μια δημιουργική συλλογική λύση, υπό την ομπρέλα της συνεργασίας με την ονομασία “The Urban Collëctif”. Με γνώμονα την πεποίθηση ότι η μελλοντική κινητικότητα πρέπει να αφορά την ασφάλεια και την ευημερία, το Urban Collëctif δημιούργησε μια επαναστατική ιδέα κινητικότητας, στηριζόμενη στα 200 χρόνια συνδυασμένης εμπειρίας του στην καινοτομία. Χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο ανοιχτού κώδικα που ονομάζεται Citroën Autonomous Mobility Vision, η ιδέα αυτή βασίζεται σε μια αυτόνομη ηλεκτρική πλατφόρμα κινητικότητας, το Citroën Skate, καθώς και Pods για διαφορετικές υπηρεσίες και εφαρμογές.

Διαχωρίζοντας την πλατφόρμα από τις υπηρεσίες κινητικότητας, αυτή η ιδέα προσφέρει την ευκαιρία να μεγιστοποιήσετε τη χρήση της αυτόνομης τεχνολογίας, ενώ επεκτείνετε τις προσφορές υπηρεσιών. Το Citroën Skate μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα Pods κατά παραγγελία, ενώ προσφέρει ασυναγώνιστη άνεση χάρη στην τεράστια τεχνογνωσία της Citroën.

Οι βάσεις, που είναι σχεδιασμένες για το “The Urban Collëctif”, απεικονίζουν τις δυνατότητες των προσεγγίσεων ανοιχτού κώδικα, προσφέροντας τρεις καινοτόμες και εξαιρετικά διαφορετικές υπηρεσίες κινητικότητας: Sofitel En Voyage, μια αποκλειστική εμπειρία αστικής κινητικότητας, Pullman Power Fitness, ένας νέος τρόπος αθλητισμού, ενώ μετακινείστε και με το JCDecaux City Provider, μια πρωτοποριακή υπηρεσία αστικής κινητικότητας κατά παραγγελία.

 

“Στη Citroën, εξετάζουμε μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες τάσεις για να προβλέψουμε τις προσδοκίες και τις ανάγκες των καταναλωτών. Πιστεύουμε ότι αυτή η νέα αντίληψη μπορεί να επαναπροσδιορίσει το πλαίσιο της αστικής κινητικότητας: κοινόχρηστο, ηλεκτρικό και αυτόνομο. Με τη λύση που παρουσιάζουμε σε συνεργασία με την Accor και την JCDecaux, επινοούμε την αυτόνομη κινητικότητα για όλους”.

Vincent Cobée, Γενικός Διευθυντής της Citroën

 

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τη Citroën και την JCDecaux για αυτό το καινοτόμο έργο. Με σχεδόν 5.200 ξενοδοχεία παγκοσμίως, ο Όμιλος μας δραστηριοποιείται στο τοπικό οικοσύστημα και δεσμεύεται να προσφέρει ακόμα πιο αποκλειστικές εμπειρίες, τόσο στους ταξιδιώτες, όσο και στις τοπικές κοινότητες, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη βιώσιμων πόλεων. Η επέκταση της ξενοδοχειακής εμπειρίας έξω από τους τοίχους των εγκαταστάσεών μας, είναι σύμφωνη με το τολμηρό και μοντέρνο όραμά μας για τη φιλοξενία”.

Sébastien Bazin, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Accor

 

“Η συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς εταίρους για την ανάπτυξη καινοτόμων και χρήσιμων λύσεων για τη βιώσιμη βελτίωση της ζωής στην πόλη, είναι απόλυτα σύμφωνη με την αποστολή της JCDecaux. Το αποτέλεσμα μιας στενής συνεργασίας με τη Citroën και την Accor, το “Urban Collëctif” συμβολίζει την επιθυμία του JCDecaux να συνεχίσει να καινοτομεί και να φανταστεί τις υπηρεσίες αστικής κινητικότητας του μέλλοντος”.

Jean-Charles Decaux, Co-Chief Executive Officer της JCDecaux

 

CITROËN AUTONOMOUS MOBILITY VISIONΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΙΝΗΤΟΤΗΤΑ

Είναι απαραίτητο να επανεξεταστεί η αστική κινητικότητα, ώστε όλοι να απολαμβάνουν όλες τις ευκαιρίες που προσφέρουν τα αστικά κέντρα, χωρίς κανένα από τα μειονεκτήματα. Το να κάνει την πόλη πιο ρευστή σε ότι έχει να κάνει με τις μετακινήσεις, πιο ευχάριστη και πιο ανθρώπινη, είναι μια υπόσχεση που “δίνει” το Citroën Autonomous Mobility Vision. Πρόκειται για ένα επαναστατικό μοντέλο κινητικότητας ανοιχτού κώδικα που είναι συλλογικό και κοινόχρηστο, προσφέροντας αυτόνομη κινητικότητα, ενώ προσαρμόζεται στη ζήτηση. Το μοντέλο βασίζεται σε ένα στόλο ρομπότ Citroën Skate, τα οποία κινούνται συνεχώς στις πόλεις και συνδυάζονται με Pods που υπόσχονται μοναδικές εμπειρίες. Τα Citroën Skate είναι τα μέσα και ο μεταφορέας της κινητικότητας. Το Pod, προσαρτημένο στο “The Citroën Skate”, επιτρέπει στους χρήστες του να απολαμβάνουν την προτιμώμενη υπηρεσία τους, όποτε το επιθυμούν.

Ο διαχωρισμός μεταξύ του Citroën Skate και των Pods είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ιδέας, προσφέροντας ρευστή και εφευρετική αστική κινητικότητα. Δημιουργώντας έναν αυτόνομο και ηλεκτρικό στόλο Citroën Skate, καθώς και Pods που ανταποκρίνονται σε στοχευμένες ανάγκες, όπως αυτές των συνεργατών μας – Accor (Sofitel En Voyage and Pullman Power Fitness) και JCDecaux (JCDecaux City Provider) – η κινητικότητα επανεφευρέθηκε και βελτιώθηκε, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά.

Αυτή η τεχνολογική λύση που προσφέρει πληθώρα πιθανών χρήσεων βασίζεται σε ένα στόλο Citroën Skates and Pods, χωρίς οδηγό, αυτόνομα και διασυνδεδεμένα, τα οποία ταξιδεύουν αθόρυβα και βελτιώνουν την κυκλοφορία κατά τουλάχιστον 35%. Για να επιτευχθεί αυτό, τα Citroën Skates έχουν σχεδιαστεί για να ταξιδεύουν σε ειδικές λωρίδες και είναι κατάλληλα για να ενσωματωθούν στο αστικό περιβάλλον με τον πιο αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο. Η πρόταση ενός αυτόνομου οχήματος σε δημόσιους δρόμους για ιδιώτες πελάτες, πέρα από την τεχνολογική πρόκληση, θα ήταν εξαιρετικά δαπανηρή.

Η Citroën, η Accor και η JCDecaux, τρεις διεθνείς εταιρείες με 200 χρόνια συνδυασμένης εμπειρίας στην καινοτομία, την τόλμη και τις υπηρεσίες, δημιούργησαν μια αφοσιωμένη και οραματική συλλογικότητα – “The Urban Collëctif”. Αυτή η συνεργασία δημιούργησε ένα κοινό όραμα για την αστική κινητικότητα, προκειμένου να ταράξει τα πράγματα, να αφιερώσει χρόνο και να επαναφέρει τη διασκέδαση στα ταξίδια στην πόλη, συνδυάζοντας τη συλλογική νοημοσύνη και την εμπειρία των τριών εταίρων στους τομείς της κινητικότητας, της φιλοξενίας και των πόλεων.

Μέσω των Sofitel En Voyage και Pullman Power Fitness Pods, η Accor, παγκόσμιος ηγέτης στον ξενοδοχειακό κλάδο, εφευρίσκει την “κινητή φιλοξενία στην πόλη”, επιτρέποντας σε όλους τους πελάτες της, καθώς και τους κατοίκους της πόλης, να βυθιστούν στην εμπορική τους εμπειρία έξω από τους τοίχους των ξενοδοχείων της.

Ο Damien Perrot, Global Senior Vice-President Design της Accor, σχολιάζει: “Κάθε Pod είναι μια τολμηρή και μοντέρνα ερμηνεία του εσωτερικού και του αυτοκινήτου. Σχεδιάζονται πέρα από τις συμβάσεις και τα πρότυπα που χρησιμοποιεί σήμερα η βιομηχανία, με μηχανική ακρίβεια, ποιοτικά υλικά, εκλεπτυσμένη αισθητική και προηγμένες λειτουργίες και εφαρμογές. Χάρη σε αυτήν την άνευ προηγουμένου συνεργασία, η οποία είναι εξαιρετικά καινοτόμος, τόσο σε μορφή, όσο και σε ουσία, δημιουργούμε ατελείωτες ευκαιρίες για το μέλλον».

  • Sofitel En Voyage

Το Sofitel En Voyage, το πρώτο Pod που γεννήθηκε από τη συνεργασία μεταξύ Accor και Citroën, είναι μια πρόσκληση για μια νέα αστική κινητικότητα. Όπως το Sofitel, το οποίο ήταν η πρώτη γαλλική μάρκα πολυτελών ξενοδοχείων που επεκτάθηκε διεθνώς, έτσι και το Sofitel En Voyage Pod αντανακλά τη γαλλική κομψότητα και την τέχνη στη ζωή.

Είτε κατευθύνονται προς τα καλύτερα εστιατόρια, τις καλύτερες μπουτίκ, για να προλάβουν ένα τρένο ή μια πτήση, να εξερευνήσουν την πόλη ή απλά να εργαστούν, οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του Sofitel “The French Way” με τον δικό τους ρυθμό, όπως επιλέγουν, εν κινήσει και κατόπιν παραγγελίας.

Διαθέτοντας αυτόματες συρόμενες πόρτες με τζάμια, το Pod θα επέτρεπε σε δύο έως τρεις επιβάτες να κάθονται άνετα μαζί, με τις αποσκευές τους σε ειδικό χώρο. Μια εσωτερική ταινία κυλιόμενων LED θα εμφανίζει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, όπως προσωπικά μηνύματα, ειδήσεις, καιρικές συνθήκες, ώρες άφιξης και ταξιδιού.

  • Pullman Power Fitness

Το Pullman Power Fitness Pod είναι το δεύτερο Pod που γεννήθηκε από τη συνεργασία μεταξύ Accor και Citroën και αντικατοπτρίζει το όραμα των Pullman Hotels & Resorts για την προώθηση της καλής φυσικής κατάστασης. Στο πλαίσιο του προγράμματος Power Fitness, η κοινότητα των επισκεπτών των εγκαταστάσεων της Pullman καλείται να ανεβάσει τις επιδόσεις τους στο επόμενο επίπεδο, με 24ωρα μαθήματα, ολοκληρωμένη τεχνολογία και κομψό διασκεδαστικό περιβάλλον. Η μάρκα Pullman συνεχίζει να εξελίσσεται, καθώς τοποθετείται ως η κορυφαία μάρκα ξενοδοχείων για φυσική κατάσταση.

Το πρόγραμμα Power Fitness, το οποίο εκτείνεται στο δίκτυο Pullman με περισσότερα από 140 ξενοδοχεία και θέρετρα σε όλο τον κόσμο, συνοψίζεται με καινοτομία στο Pullman Power Fitness Pod, το οποίο απεικονίζει ένα σύγχρονο όραμα μεταφοράς που καθιστά τους χρόνους μετακίνησης πιο χρήσιμους για τη βελτιστοποίηση της φυσικής κατάστασης. Το Pullman Power Fitness Pod θα επεκτείνει την αθλητική ενέργεια των γυμναστηρίων της  Pullman όπου ο μοναδικός χρήστης θα μπορούσε να ασκείται ανεξάρτητα και καθηλωτικά, με την κωπηλατική μηχανή στη μία πλευρά και το στατικό ποδήλατο στην άλλη, ενώ ταξιδεύει στην πόλη.

Πιστό στο υπερσυνδεδεμένο πνεύμα του Pullman, ένας ψηφιακός προπονητής, που εμφανίζεται σε μια οθόνη, θα ενθάρρυνε τον χρήστη, παρέχοντας παράλληλα πληροφορίες διαδρομής και ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια μιας επόμενης καρδιοσυστημικής συνεδρίας. Η άσκηση μέσα στο Pod, είναι επίσης χρήσιμη και για τη φόρτιση των μπαταριών του Citroën Skate.

  • JCDecaux City Provider

Η JCDecaux City Provider προέκυψε από τη συνεργασία μεταξύ της Citroën και της JCDecaux, του παγκόσμιου ηγέτη στην υπαίθρια διαφήμιση, που παρέχει χρήσιμα, βιώσιμα έπιπλα και τις σχετικές υπηρεσίες προβολής σε περισσότερες από 80 χώρες. Τα έπιπλα δρόμου θέτουν το σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο, όσον αφορά την καινοτομία, την ποιότητα, την αισθητική και τη λειτουργικότητα, με τα ποδήλατα να έχουν φέρει επανάσταση στην αστική κινητικότητα από το 2003.

Μια πραγματική συμπληρωματική υπηρεσία, μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών μεταφορών, ο JCDecaux City Provider προσφέρει μια καινοτόμο λύση αστικών μεταφορών κατά παραγγελία προσβάσιμη σε όλους τους χρήστες. Το JCDecaux City Provider είναι εύκολο στη μεταφορά επιβατών με αποσκευές, με αναπηρικό καροτσάκι, κατά μόνας ή με άλλα άτομα. Μια λύση προσβάσιμη σε όλους, η οποία διευκολύνει την κινητικότητα στην πόλη προσφέροντας περισσότερη ελευθερία και επιλογή όταν ταξιδεύετε. Το Pod προσφέρει στους επιβάτες του την καλύτερη διαδρομή μεταξύ σημείου αναχώρησης και προορισμού χάρη στην έξυπνη αυτόνομη τεχνολογία, η οποία βελτιστοποιεί το χρόνο και την απόσταση, εξασφαλίζοντας παράλληλα μια ευχάριστη εμπειρία στην καρδιά της πόλης.

Το JCDecaux City Provider προσφέρει δύο φιλόξενους χώρους, αντικριστά τοποθετημένους, προστατευμένους κάτω από μια πράσινη στέγη με φυτά. Είναι ένας ανοιχτός χώρος, προστατευμένος από τις καιρικές συνθήκες χάρη σε μια τέντα και έναν κλειστό υαλοπίνακα με μια πρωτότυπη διάταξη φωτισμού. Έως και πέντε άτομα μπορούν να επιβιβαστούν και να ταξιδέψουν σε ένα άνετο και φωτεινό περιβάλλον, που προσφέρει μεγάλη ορατότητα στο αστικό περιβάλλον. Στο εσωτερικό, οι επιβάτες έχουν θύρες USB στη διάθεσή τους για να φορτίζουν όλες τις φορητές συσκευές. Δύο οθόνες ενισχύουν την εμπειρία της κινητικότητας, με πληροφορίες και χρήσιμες υπηρεσίες.

 

ΤΟ CITROËN SKATE

Το Citroën Skate είναι μια λύση αστικής κινητικότητας που μπορεί να ταξιδέψει σε όλα τα αστικά κέντρα σε ειδικές προστατευμένες λωρίδες για να εξασφαλίσει ρευστή και βελτιστοποιημένη κινητικότητα. Αυτόνομο, ηλεκτρικό και με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, το Citroën Skate μπορεί να λειτουργεί σχεδόν αδιάκοπα, όλο το 24ωρο, φορτίζοντας αυτόματα όταν είναι απαραίτητο σε ειδικές βάσεις φόρτισης.

Το Citroën Skate είναι μια πλατφόρμα κινητικότητας που επιτρέπει στα Pods να κινούνται όπως απαιτείται και μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από τα Pods κατόπιν αιτήματος, για να δημιουργήσει κίνηση και να ενεργοποιήσει την υπηρεσία. Εξαιτίας αυτού, τα Pods μπορούν στη συνέχεια να τοποθετηθούν σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα. Το Citroën Skate είναι μια καθολική πλατφόρμα κινητικότητας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά όλων των ειδών Pods, αυξάνοντας έτσι τη χρήση της τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή.

Είναι εξοπλισμένο με όλη την τεχνολογία που απαιτείται για τη μεταφορά μονάδων μεταφοράς και εφοδιασμού, επιτρέποντάς τους να απαλλαγούν από τον πλεονάζοντα και ακριβό εξοπλισμό και καθιστώντας την αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης κερδοφόρα. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 25 km/h ή 5 km/h για τη διασφάλιση της ασφάλειας όλων των χρηστών ανάλογα και με την περιοχή όπου θα κληθεί να κινηθεί. Η ταχύτητα μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τον τρόπο χρήσης των Pods για να ικανοποιήσει τη ζήτηση όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Το Citroën Skate διαθέτει ένα ελάχιστο αποτύπωμα με περιορισμένες διαστάσεις, μήκος 2,60 μέτρα, πλάτος 1,60 μέτρα και ύψος 51 εκατοστά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν παραβιάζει τον δημόσιο χώρο. Οι συμπαγείς διαστάσεις και ο σχεδιασμός του, το καθιστούν μια έξυπνη και καθολική λύση κινητικότητας.

  • Τροχοί Goodyear

Οι τροχοί, οι οποίοι είναι επαναστατικοί ως σύλληψη, αλλά και στο σχεδιασμό τους, σχεδιάστηκαν και εξελίχθηκαν από την Goodyear. Για το Citroën Skate, η Goodyear ανέπτυξε παντοδύναμους τροχούς Eagle 360, αποτελούμενους από σφαιρικά ελαστικά με το φτερό και το λογότυπο Goodyear. Ενσωματώνοντας μικρούς ηλεκτρικούς κινητήρες, δίνουν στο ρομπότ πλήρη ελευθερία κινήσεων 360°, ώστε να μπορεί να ταξιδέψει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, όπως και το ποντίκι του υπολογιστή, να γυρίσει επιτόπου και να φτάσει στους μικρότερους χώρους.

OPEN SOURCE: ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΠΕΙΡΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Με την τεχνολογία Citroën Skate, όλα είναι δυνατά χάρη στην προσέγγιση ανοιχτού κώδικα (Open Source), η οποία επιτρέπει σε κάθε ενδιαφερόμενο να αναπτύξει ένα Pod συμβατό με τις τεχνικές προδιαγραφές του Citroën Skate. Όποιες και αν είναι οι ανάγκες τους, οι τοπικές αρχές, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εταιρείες, θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την τεχνολογία Citroën Skate αναπτύσσοντας τα δικά τους Pods για μεταφορές, υπηρεσίες ή προσφορές καταναλωτικών αγαθών, σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, όπως αεροδρόμια, εργοστάσια ή συνεδριακά κέντρα.

Το Citroën Autonomous Mobility Vision προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία ευέλικτων και προσιτών υπηρεσιών. Μια τοπική αρχή που θέλει να εισαγάγει ηλεκτρικές και αυτόνομες δημόσιες υπηρεσίες στις αποσυμφορούμενες πόλεις θα μπορούσε επομένως να μειώσει το λειτουργικό της κόστος χρησιμοποιώντας ένα στόλο Citroën Skate. Πολλές δημόσιες υπηρεσίες που καλύπτουν διάφορες πτυχές της καθημερινής ζωής των πολιτών θα μπορούσαν επίσης να έχουν το δικό τους στόλο, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών, της υγείας και των απορριμμάτων. Με ένα στόλο Citroën Skate, οι τοπικές αρχές θα μπορούσαν να απορροφήσουν τις αιχμές της ζήτησης μεταφορών πιο αποτελεσματικά κατά τις ώρες αιχμής και να προσφέρουν μεταφορά κατ’ απαίτηση στις ώρες εκτός αιχμής, καθώς και ασφαλείς επιλογές για αποφυγή θορύβου τη νύχτα. Ο στόλος Citroën Skate ανοίγει νέους ορίζοντες στις μετακινήσεις για τις προσωπικές, αλλά και τις δημόσιες υπηρεσίες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιατρικές πρακτικές, διανομείς τροφίμων, φορτηγά τροφίμων και ασφάλεια.

Σε απάντηση στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, το “The Urban Collëctif” προσφέρει μια καινοτόμο και βιώσιμη λύση αστικής κινητικότητας που διευκολύνει τη ζωή στην πόλη.

espa